Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Familie Snoeren in de bloemetjes : 100.000e bezoeker Zilvermeer

Zilvermeer 2024 : succesformule

Het Zilvermeer verraste familie Snoeren uit Valkenswaard en familie Vanstappen uit Betekom, respectievelijk de 100.000e dagbezoeker en het 10.000e kampeergezelschap van dit toeristisch seizoen in het Zilvermeer.

Beide gezinnen werden feestelijk onthaald met een cadeaupakket en een gezinsabonnement en overnachting op een van de avontuurlijkste accommodaties op het Zilvermeer: het Vlot XL.

 

In de bloemetjes gezet

Vandaag passeerde de 100.000e bezoeker de inkom van het Zilvermeer. De familie Snoeren werd in de bloemetjes gezet en ontving uit de handen van gedeputeerde De Haes en directeur Geubbelmans een gezinsabonnement voor een jaar vol ontdekkingen en belevenissen op het domein. Robert en Karin komen met hun kinderen Lara (9) en Fiene (10) graag naar het Zilvermeer voor de kindvriendelijke zwemzone en de rookvrije speelomgeving.

Ook enkele verblijfsgasten ontvingen een presentje omdat ze het 10.000e kampeergezelschap in 2024 op Camping Zilvermeer zijn. Mama Ine vertelt dat ze voor hun zomervakantie al regelmatig kozen voor het Zilvermeer omwille van de ligging in de mooie Kempense regio, het kindvriendelijke karakter van het domein en de vele faciliteiten van de camping, waaronder ook de hondenspeelweide met nieuwe voorzieningen voor de trouwe viervoeters. Kato (11) en Daan (12) genieten dagelijks van de zomeranimatie voor verblijfsgasten. “De Zipline staat nog op ons verlanglijstje om tijdens een volgende kampeervakantie te beleven”, vertelt dochter Kato.

 

Zilvermeer blikt terug op een topzomer

 

De zomervakantie van 2024 zit er helemaal op. “Met een wisselvallige julimaand en een zonnige zomermaand augustus bereikt het Zilvermeer de kaap van meer dan 100.000 dagbezoekers gedurende het toeristisch seizoen”, zegt Igor Geubbelmans, “maandag 12 augustus bleek de hoogdag met een strand vol zonnekloppers.”

Ondanks het mindere weer in juli, draaide het kampeerseizoen op volle toeren.
Gemeente Mol behoort bij de top 10 wat betreft het aantal toeristische overnachtingen. Hiermee steekt Mol steden zoals Blankenberge en Hasselt vlot voorbij. Vakanties dichtbij blijven populair en daar plukt domein Zilvermeer de vruchten van.

“In totaal werden er tot op heden voor 2024 meer dan 95.000 toeristische overnachtingen geboekt in de gezonde en groene omgeving van camping Zilvermeer. Dit is een lichte stijging ten opzichte van 2023."

 

Wereldstranddag

Jaarlijks wordt op 1 september ‘world beach day’ gevierd. Wereldstranddag is een wereldwijd initiatief dat is gewijd aan het belang van stranden als essentiële ecosystemen, culturele monumenten en plaats voor recreatie voor mensen over de hele wereld. Ook al is het Zilvermeer-strand niet gelegen aan een kustlijn, het zorgt wel degelijk voor veel plezier en vertier voor de vele bezoekers.

Het strand aan de binnenlandse zee in Mol is niet enkel een fijne recreatieplek, in het najaar ook de plaats bij uitstek voor allerlei sportevenementen. Binnenkort vinden de scholenveldlopen voor zowel basis- als secundair onderwijs weer plaats en later in het najaar volgen nog andere sportwedstrijden zoals de Superprestige veldrijden op maandag 23 december.

Ook vond er vandaag een sportief evenement plaats: de Triamo triatlon. De mama van het winnende kampeergezelschap zette alvast haar beste beentje voor in de JustForFun-triatlon.

Foto provincie Antwerpen

Zilvermeerlaan, Mol, België

Zilvermeer 2024 : succesformule

Deel dit artikel